Un estudi realitzat a més de 50 residències i centres de dia que formen part d’ACAD, Associació de Centres d’Atenció a la Dependència, ha evidenciat que més de la meitat de les places de centre de dia resten buides i sense cobrir. Malauradament, i arrel de la pandèmia de la COVID-19, els centres de dia han anat perdent usuaris, tant per les restriccions com per l’aversió de vàries famílies a portar els familiars. I precisament, les dades evidencien que són espais segurs i que poden seguir amb la seva activitat habitual.

 

Els centres de dia per a gent gran estan oberts als seus usuaris i evidencien que són espais segurs en el context de la pandèmia de la Covid-19. Els equips professionals dels centres de dia s’han esforçat i han treballat al màxim per garantir totes les mesures sanitàries i de protecció possibles. Els centres de dia compten amb equips i processos de desinfecció que garanteixen la seguretat de tots els espais. I encara més, han adaptat espais per poder oferir tots els serveis amb la màxima prevenció: més ventilació, reduint aforaments o instal·lant mampares protectores. Precisament remarquem que aquests centres pràcticament no han registrat cap brot en els darrers mesos.

 

Els centres de dia suposen una activitat essencial per les capacitats cognitives de les persones usuàries com tallers de memòria, de motricitat i d’estimulació sensorial. L’ús diari de les activitats d’un centre de dia signifiquen millora per tots els seus usuaris. Per això remarquem la importància de les nostres activitats i remarquem la seguretat dels centres.

 

Sobre ACAD

 

ACAD, que representa més de 9.000 places de residències i serveis d’atenció a la dependència, continuem treballant per garantir el màxim benestar i salut dels nostres usuaris i usuàries.

Barcelona, 16 de febrer de 2021