Ahir vàrem assistir al seminari informatiu sobre la publicació de la nova guia L’alimentació als centres residencials per a persones grans. Que òbviament és extensiva a tots els serveis destinats a gent gran.

La guia ha estat elaborada per experts dels Departaments de Salut i Drets Socials, en la línia de l’Atenció Integrada Social i Sanitària, i ha comptat amb el suport de l’Agència de Salut Pública, Agència de Seguretat Alimentària i d’altres especialistes en la matèria com geriatres, nutricionistes i experts en infeccions digestives.
 
Dintre de la mateixa guia hi trobareu enllaços a altres guies de la matèria adreçades al sector de la gent gran que us animem a consultar.

Davant la pregunta d’ACAD de si aquesta guia serà una eina coneguda i emprada pel servei d’Inspecció quan revisen els criteris de confecció de menú, gramatges i quantitats. Ens han confirmat que així serà.

Pensem que és una bona notícia per als gestors de centres d’atenció a la gent gran poder tenir aquesta guia per coordinar els serveis de cuina, nutricionistes, metges i RHS dels propis centres, amb criteris comuns, revisats i clars.