Per mitjà de la present Nota Informativa volem donar-vos a conèixer la situació en que es troba l’aplicació del 1r Conveni col·lectiu autonòmic de Catalunya del Sector de l’atenció a les persones grans (GerCat).
 
Com de segur sabeu, el Conveni GerCat es va publicar en el DOGC el dia 28/12/2021. Afecta a “concertats i gestió delegada”. El mateix dia 28/12/2022 la patronal estatal AESTE va presentar en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una demanda d’impugnació i va sol·licitar mesures cautelars.
 
Hem de manifestar que, des de la seva publicació, el conveni GerCat és aplicable a les empreses que estiguin sota el seu àmbit funcional (art. 1 del conveni).
 
Ahir, 26/01/2022, vàrem rebre la citació del TSJC per comparèixer el proper dia 17 de febrer de 2022 als actes de conciliació prèvia i judici, en qualitat de “entitat interessada”. També se’ns comunica que la decisió sobre les mesures cautelars, donada la immediatesa de la data de judici, es prendran en el acte del propi judici. A aquest judici estem convocades totes les patronals de Catalunya (excepte ACES), els sindicats CCOO i UGT i totes les patronals estatals del sector.
 
Independentment d’aquesta impugnació, el nostre Recurs de Cassació al Tribunal Suprem segueix el seu curs.
 
Respecte a l’increment salarial previst en el conveni GerCat per a l’any 2022, és del 3%, condicionat a que el Departament de Drets Socials incrementi les tarifes 2022 en un 3% o superior. Per tant, i a la vista de que encara no s’ha produït cap publicació de noves tarifes de les places públiques, els centres afectats pel conveni no estan obligats a fer cap increment salarial per a 2022.