Us fem arribar el document actualitzat “Adaptació del document de Salut Pública de mesures de mitigació a l’àmbit de residències de gent gran, de persones amb discapacitat, centres de dia de gent gran i centres i serveis diürns de persones amb discapacitat” on es recullen les mesures a seguir en Fase I i en Fase II de Mitigació.

Com a resum dels principals canvis dir-vos el següent:

  • S’ha eliminat la referència a contactes estrets derivats de la variant Omicrón.
  • Cribratges a professionals: es modifica la freqüència dels cribratges a la fase II diferenciant si els professionals vacunats amb tres dosis de la resta de professionals no vacunats o vacunats amb dues dosis o menys.
  • Estudi de contactes estrets:
    • Pel que fa als residents es manté el descrit en el Pla sectorial si el 85% dels residents del centre estan vacunats amb tercera dosis. Si no fos així, els residents contacte estret hauran de fer quarantena
    • Pel que fa als professionals correctament vacunats (amb dues dosis o més) asimptomàtics es realitzaran PCR seriades a 0,4 i 15. Els professionals podran seguir treballant si aquestes surten negatives i no tenen símptomes.
  • Sortides en el grup B2: les persones contactes estrets que estan en el grup B2 podran sortir a casa dels seus familiars si la PCR 0 i 4 és negativa. En aquest cas però, hauran de quedar-se amb les seves famílies durant tot el període d’incubació de la malaltia i per retornar hauran de tenir una PCR negativa realitzada entre 48-72 hores prèvies a l’ingrés. La família haurà de signar una declaració responsable.
  • Nous ingressos: Es té en compte si la residència té el 85% de les persones vacunades amb tres dosis.

** Actualment estem en Fase II de Mitigació segons comunicació de Salut Pública.

L’aplicació de les mesures per part dels centres s’haurà de realitzar com més aviat millor.