Aquesta mateixa tarda hem mantingut una reunió liderada per la Directora General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, Aina Plaza, juntament amb altres responsables del Departament de Salut, per esclarir dubtes sobre la mesura de realitzar tests d’antígens ràpids (TAR) a les persones que vulguin visitar a un resident.

Us en destaquem els punts més rellevants:

  • La mesura de realització de TAR s’emmarca dins un nivell de transmissió comunitària molt elevat. És per tant una mesura temporal que es preveu no s’allargui més de 3 o 4 setmanes.
  • Aquesta mesura es pren perquè les visites són un dret de les persones residents que va ser molt qüestionat quan es van prohibir durant la primera onada.
  • Conscients que aquesta mesura suposa una nova sobrecàrrega al personal de les residències (punt en el qual hem insistit totes les patronals presents), a partir d’aquesta setmana arribaran tests nasals que permeten l’automostra, i per tant només caldrà supervisió per part del personal de la residència.
  • El Departament de Salut ja ha iniciat l’enviament. Arribaran 4 testos per resident. Si algun centre en necessita més els pot demanar.
  • En el cas que un familiar es negui a fer-se el test, no se li pot prohibir la visita. Al mateix temps, encara que el resultat surti negatiu, cal seguir aplicant totes les mesures de protecció.
  • Cal registrar el resultat dels testos al TAR-CAT.
  • El Departament de Salut és coneixedora que l’Oficina de Residències de Barcelona ha fet arribar a les residències d’aquesta ciutat un document que presenta certes contradiccions. Les directrius vàlides són les marcades pel Departament de Salut.

Trobareu al peu d’aquest comunicat, tant el document de Preguntes i respostes que fa referència a la realització dels TAR com el document d’Intensificació de les mesures del pla sectorial en l’àmbit residencial en el marc de l’augment de casos actual de data 14 de gener de 2021.

Document de FAQ en relació als TAR

Intensificació de les mesures del pla sectorial en l’àmbit residencial en el marc de l’augment de casos actual