18/02/2019 – Nou Acredita’t 2019

A l’espera de la publicació de la nova normativa per la qual es regula la qualificació i l’habilitació professional del personal auxiliar d’atenció a les persones en situació de dependència, el Departament d’Ensenyament ha convocat un nou procediment d’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral o vies no formals de formació.

En aquesta convocatòria es destinen 100 places per l’àmbit de dependència i teleassistència, que es durà a terme a l’IES la Serreta de Rubí.

S’hi pot presentar tothom qui vulgui obtenir una acreditació oficial, sempre que disposi dels requisits d’experiència professional.

Per participar-hi cal emplenar telemàticament la sol·licitud de preinscripció i presentar en l’institut la documentació justificativa dels requisits de participació, segons el calendari següent:

  • Termini de presentació de la sol·licitud de preinscripció: del 26 de febrer al 12 de març de 2019
  • Publicació de la llista de candidats i del centre on han de presentar la documentació justificativa: no més tard del 15 de març de 2019
  • Termini de presentació de la documentació justificativa: del 15 al 22 de març de 2019
  • Publicació dels resultats provisionals d’admesos, en llista d’espera, i exclosos de la preinscripció: el 4 d’abril al web del centre
  • Termini de reclamacions: tres dies hàbils, a partir de l’endemà de la publicació del resultat provisional de la preinscripció
  • Publicació dels resultats definitius d’admesos, en llista d’espera, i exclosos de la preinscripció: cada centre publica el resultat al seu web

Per més informació consulteu aquest enllaç on podeu trobar els requisits necessaris per poder-hi participar.

Quina diferència hi ha entre obtenir una habilitació excepcional o obtenir l’acreditació de competències professionals?

L’habilitació excepcional permet treballat únicament en l’ocupació sol·licitada fins a la fi de la vida laboral del professional, però no és homologable a un títol oficial.

Per contra, el procediment d’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral o vies no formals de formació, permet  a les persones que hi participen d’aconseguir una certificació que els pot servir per arribar a obtenir un títol oficial, de formació professional o un certificat de professionalitat, o totes dues coses.

L’habilitació excepcional és un procés independent del procediment d’avaluació i acreditació de les competències professionals i la persona professional pot optar als dos.

Per a més informació, consulteu la pàgina web del personal auxiliar d’atenció a la dependència, qualsevol novetat es publicarà en la mateixa.

CERQUES PLACES?

Formulari d'informació

T'informem sense compromís

Accepto les condicions d’ús i la política de protecció de dades.