18/03/2019 – Foment del Treball, PIMEC i Fepime ratifiquen l’acord de representativitat empresarial

Les organitzacions Foment del Treball Nacional (FOMENT), Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) i Fepime Catalunya han ratificat l’acord sobre representativitat empresarial un cop convalidat ahir per les respectives Juntes Extraordinàries i òrgans de govern.

En un acte celebrat el passat 15 de març al Departament, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani ha rebut les notificacions de la ratificació de l’acord ratificat signat pels presidents de Foment de Treball, Josep Sànchez Llibre; de PIMEC, Josep González, i de Fepime Catalunya, Helena de Felipe.

Amb aquest acord, que té una durada de deu anys, i a petició de les parts, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies procedirà a la suspensió del procediment d’acreditació i atribució de la quota de representativitat institucional de les organitzacions empresarials més representatives de Catalunya, obert el passat 14 de febrer.

Principals aspectes de l’acord:

·Fepime renuncia a la seva condició d’organització empresarial més representativa i queda vinculada amb Foment, passant a tenir aquesta consideració, que dona dret a participar en els òrgans col·legiats i de representació empresarial només a Foment i PIMEC.

·Foment del Treball i PIMEC mantindran unitat d’acció institucional a tots els òrgans de representació on participen com a organitzacions empresarials.

·Les organitzacions acorden que la representació institucional es considerarà paritària a tots els efectes, fet que comporta que tindran distribució igual de representats, drets i garanties a tots els efectes.

·Sens perjudici de la unitat d’acció i la paritat a tots els efectes, que s’aplicarà des de l’endemà de l’acord i durant 10 anys, les patronals acorden la següent distribució en altres àmbits:

   Any 2019:                             58% Foment i 42% PIMEC

Any 2020:                            57% Foment i 43% PIMEC
Any 2021:                             56% Foment i 44% PIMEC
Any 2022 (i següents):       55% Foment i 45% PIMEC

·El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es compromet a modificar la normativa que regula la distribució de representació de forma que no s’iniciï novament el recompte mentre l’acord entre les organitzacions sigui vigent, o bé, si ho sol·liciten les parts.

·El Departament de Treball i les patronals acorden constituir un grup de treball per l’anàlisi de l’esmentat acord i realitzar les modificacions normatives que puguin sorgir sempre que s’acordi entre totes les parts.

CERQUES PLACES?

Formulari d'informació

T'informem sense compromís

Accepto les condicions d’ús i la política de protecció de dades.