01/10/2019 – Convocatòria de vaga general. 11 d’octubre de 2019

Us informem que hem rebut una convocatòria de vagageneral per part del sindicat CSC Intersindical pel pròxim 11 d’octubre de 2019, en la franja horària de 0.00 a 24.00  i en tot l’àmbit territorial de Catalunya.

En les empreses amb treball a torns continuats, la vaga començarà amb l’inici del torn de nit del dia 10 d’octubre i acabarà amb la finalització del torn de tarda del dia 11 d’octubre.

Els motius de la convocatòria es resumeixen en: Derogació de les reformes legislatives de treball i seguretat social. Salari mínim de 1.200 euros. Inspecció de treball dotada de recursos suficients. Igualtat de gènere en el món del treball i superació de la bretxa salarial. Recuperació del poder adquisitiu de salaris i pensions i la garantia d’aquestes.
Estem pendents de rebre l’ordre de serveis mínims que és preceptiu sigui dictada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Us la farem arribar tan bon punt ens sigui comunicada.

Altres dades d’interès per les empreses davant la convocatòria:

Us recordem que no es pot sol·licitar a les persones treballadores la seva intenció o no de secundar la vaga. Així mateix, recordem que el treballador que secundi la vaga no pot ser substituït.

Quins conceptes es descompten a aquells treballadors que secundin la vaga: Salari base i complements excepte el de puntualitat o similars. Part proporcional de pagues extres. Part proporcional del descans setmanal, sense afectar a festius anuals ni a vacances. Efectes en les cotitzacions:
El treballador/a passa a una situació “d’alta especial” i per tant queda suspesa l’obligació de cotitzar tant la part de l’empresa com del treballador.

L’empresa ha de comunicar a la Seguretat Social la relació de treballadors i els contractes dels quals hagin estat suspesos notificant la data de reincorporació.

CERQUES PLACES?

Formulari d'informació

T'informem sense compromís

Accepto les condicions d’ús i la política de protecció de dades.